A Blog Expressing My Happiness Through Daily Lifestyle, Hobby And Simple Living.

Tuesday, December 10, 2019

Restoran Joint Kitchen Dataran Centrio Seremban

RESTORAN JOINT KITCHEN, DATARAN CENTRIO SEREMBAN | Restoran Joint Kitchen pasti tidak asing bagi penduduk Seremban terutama mereka yang bekerja di pejabat kerana restoran ini menjadi tumpuan semasa waktu makan tengah hari. Saya sendiri suka makan di restoran Joint Kitchen bila balik dari sekolah.

Mural yang terdapat di Restoran Joint Kitchen
Makanan di situ sedap dan terasa seolah-olah makan di rumah kerana suasana restoran santai di samping menu yang menarik. 

Mee kari

Terdapat masakan Melayu seperti sambal berlado, kari, soto, asam pedas dan gulai yang sememangnya popular di Negeri Sembilan selain Western food.

Set asam pedas ikan tenggiri
Setiap kali berkunjung ke sini, mama akan pesan set asam pedas tengiri. Set ini dihidangkan bersama sayur, sambal belacan dan telur masin. Minuman pula mama suka air apple asam boi. Selain ikan tenggiri, terdapat asam pedas ikan kembong, pari, parang dan daging.

 
Spaghetti Cabonara

Makanan kegemaran saya setiap kali berkunjung ke sini ialah Creamy Carbonara iaitu spaghetti dimasak dengan sos carbonara manakala saya akan order Milo ais. Antara Western food lain seperti deed fried chicken chop, grill chicken chop, grill lamb chop + fried rice. 


Terdapat juga beberapa jenis burger seperti Frito Burger, Krusty Burger dan Cheese Steak Burger. 

Vanila Smoothie with Vanila Ice Cream
Selain Milo ais, saya juga pernah memesan chocolate smoothis with vanila ice cream yang lazat. 

Saya di Joint Kitchen
Sesiapa yang ingin berkunjung ke Joint Kitchen boleh ikut alamat di bawah:

Instagram : @jointkitchen.36


Regards,
Share:

0 Comments:

Post a Comment

Nota:

Setiap entri dalam blog ini adalah idea dan hasil tulisan saya. Mama selaku Admin Blog akan screen (tapis) / edit gambar, perkataan / ayat yang kurang sesuai supaya saya belajar menggunakan struktur ayat yang betul dalam penulisan. Oleh itu, dalam entri saya kemungkinan ada tulisan warna biru (penambahan) atau strike di mana ianya pembetulan ayat / perkataan dari mama saya. Harap maklum.

Saya sangat hargai sokongan dari pembaca. Terima kasih.

Hot News

Popular Posts

Copyright © The Redza Channelz | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com