Translator

Lifestyle

I enjoy being active, it's part of my lifestyle.

Life As A Student

It's never too late to become who you should be.

Review

Review your goals twice every day in order to be focused on achieving them.

Hobby

The music stuff is just a hobby.

Event

It always seems impossible, until it's done.

Saturday, June 29, 2019

Kasut Bola Idaman Saya : Nike Silencio Neymar Jr.

KASUT BOLA IDAMAN SAYA : NIKE SILENCIO NEYMAR JR | Entry kali ini saya ingin kongsi tentang kasut bola idaman saya. Kasut bola itu dari jenama Nike jenis Silencio Neymar Jr. Kasut ini berharga lebih kurang RM180.00. Jika kita beli kasut ini kita akan dapat hadiah beg Neymar Silencio.


Nike Silencio Neymar Jr

Saya suka kasut bola ini kerana material dalam kasut sangat lembut, berkualiti dan warnanya sangat menarik. Kasut ini telah direka oleh pemain bola sepak terkenal iaitu by Neymar Jr.

Saya perlu bersabar untuk memastikan impian ini menjadi kenyataan.


Regards,



Saturday, June 22, 2019

Koleksi Kasut Bola Kesayangan Saya

KOLEKSI KASUT BOLA KESAYANGAN SAYAHari ini saya ingin menulis tentang kasut bola atau football boots kesayangan saya. Saya masih ingat ketika itu usia saya 5 tahun. Saya dan keluarga berjalan-jalan di Paradigm Mall Kelana Jaya. Papa membawa saya masuk ke sebuah kedai (nama kedai tak ingat) di mana kedai tersebut menjual kasut berjenama pada harga mampu milik. 

Kasut Bola Kesayangan Saya
Papa menawarkan saya sepasang kasut bola kerana cantik dan sesuai untuk saya. Pada usia itu saya tak tahu pilih kasut apa kesukaan saya. Saya pun suka bila papa beli kasut baru dan kasut bola itu juga cantik. 

KASUT BOLA PERTAMA : CHAMPION SOCCER CLEAT FOOT CRAMPONS

Champion Soccer Cleat Foot Crampons
Inilah kasut bola yang saya maksudkan ialah kasut bola pertama saya. 

Champion Soccer Cleat Champons - Blue Azul Bleu
Champion Football Boots size EUR 31
Kasut bola ini jenama Champion bernama Soccer Cleat Champons - Blue Azul Bleu saiz EUR 31. 

Champion Soccer Cleat Foot Crampons

Kasut ini saya tidak pernah pakai hingga saiz kaki saya tidak muat. Maka saya simpan jadikan sebagai kenangan.

KASUT BOLA KEDUA : NIKE MERCURIAL JR VAPOR 12

Ini pula boot saya yang kedua jenama Nike jenis Mercurial Jr Vapor 12. 

Nike Mercurial Jr Vapor 12 Club
Saya masih ingat ketika itu saya terpilih untuk bermain bola di peringkat sekolah tetapi malangnya coach tidak memilih saya untuk ke peringkat seterusnya. Saya agak kecewa tetapi mama memberitahu saya supaya terus berusaha. Saya tidak terpilih kerana tiada skill bermain bola sepak. Jadi mama mengambil keputusan untuk menghantar saya menyertai Kelab Bolasepak Seremban 2 (S2FC) iaitu sebuah akademi pembangunan bolasepak akar umbi (grassroots football academy) yang diterajui oleh pasangan kembar pemain bola sepak kebangsaan iaitu Aidil Zafuan & Zaquan Adha.

Saiz EUR 36.5
Kasut ini saya beli di aL-ikhsaN Sports cawangan Seremban 2. Saya pakai saiz EUR 36.5.

Nike Mercurial Jr Vapor 12 Club 
Saya guna kasut ini hingga sekarang sepanjang latihan bolasepak di akademi tersebut. Kasut ini tahan lasak dan masih selesa walaupun sudah 8 bulan digunakan.

 Saya suka kasut bola ini kerana cantik dan ianya dipakai oleh Cristiano Ronaldo (CR7).

Cristiano Ronaldo and his Nike Mercurial Vapor
Ini pula saya bukan Neymar Jr tau, opss perasan, hehehe

Sekian sahaja cerita tentang kasut bola saya. Dalam entry akan datang saya akan cerita tentang kasut bola idaman saya. Kita jumpa lagi dalam entri akan datang.

Rujukan kasut bola : Football-Boots



Wednesday, June 19, 2019

Suka Dengar Lagu Magic System - Magic In The Air feat Chawki

SUKA DENGAR LAGU MAGIC SYSTEM - MAGIC IN THE AIR Feat CHAWKI | Saya peminat bola sepak dan masih mengikuti perkembangan perlawanan Copa America 2019 tapi hanya di hujung minggu.. Hari sekolah saya kena focus kepada pelajaran. Saya baca keputusan perlawanan di tv sahaja.. 

Selain minat bolasepak, saya juga suka dengan lagu-lagu rasmi setiap perlawanan bolasepak antarabangsa..

Magic System feat Chawki

Sebelum ini saya kongsi lagu Time of Our Lives nyanyian Chawki, entry kali ini saya kongsi lagu rancak Magic in The Air nyanyian Magic System feat Chawki, penyanyi dari Morocco untuk tema lagu FIFA World Cup 2014. 

Jom kita layan..


Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Magic System, Red Man Shao King
Allez allez, allez

Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
 Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Comme d'habitude on est calés
Comme toujours ça va aller
On sème l'ambiance à gogo
Tous ensemble on fait le show

On t'invite à la magie
Y'a pas de raccourci
Oublie tes soucis
Viens faire la folie
On t'invite à la magie
Y'a pas de raccourci
Oublie tes soucis
Oh oh oh oh oh oh
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
C'est pas seulement pour les bobos
Nous on vient dans nos mambos
Mon ami si tu as le niveau
Rejoins nous pour t'enjayer
On t'invite à la magie
Y'a pas de raccourci
Oublie tes soucis
Viens faire la folie
On t'invite à la magie
Y'a pas de raccourci
Oublie tes soucis
Oh oh oh oh oh oh
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez

Ah ouais
 Magis System bouge toujours
Ça change pas
Shao King avec Red one
Est ce que ça marche?
On vient du ghetto
Pour aller plus haut
Avec les magiciens
Ça fait des go go go
On vient du ghetto
Pour aller plus haut
Avec les magiciens
Oh oh oh oh oh oh
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez
Feel the magic in the air,
Allez, allez, allez
Levez les mains en l'air
Allez, allez, allez


Regards,



Sunday, June 16, 2019

Chawki - Time Of Our Lives

CHAWKI - TIME OF OUR LIVES | Berjumpa kita di post ini.. Kali ini saya nak share lagu kegemaran saya sempena demam Copa America 2019.. Lagu rancak dari Chawki, jom layan...

Chawki - Time of our lives
Official music video :


Allez, allez, here we go, allez
This is the time of our lives

[Verse 1]
Amazing! Can this be real?
It's like I'm living the dream
But it's how everyone feels
We celebrate with one theme

[Bridge]
So let's wave our hands
We can sing, we can dance
I don't want this to end
Feels so good, feels so real

[Chorus x4]
[Verse 2]
I love this moment right now
No one can take it away
So let it happen then how
It's what I cherish each day

[Bridge]
[Chorus x4]

[Verse 3]
Allez allez, [?] we see, allez allez, destiny
Allez allez, realize now we know the greatest
Oooh, oooh, oooh, oooh
Oooh, oooh, oooh, oooh
Oooh, oooh, oooh, oooh
Oooh (Oh, yeah, yeah!)
Oooh, oooh, oooh

[Outro]
Allez, allez (allez, allez), here we go, allez
This is the time of our lives
(The time of our lives)
Allez, allez, here we go, allez
This is the time of our lives


Regards,



Saturday, June 15, 2019

Copa America Brasil 20019 : Brazil vs Bolivia

COPA AMERICA BRASIL 2019 : BRAZIL vs BOLIVIA | Hi hari ini saya ingin menulis entry tentang perlawanan antara Brasil vs Bolivia pada pukul 8.30 pagi tadi. Keputusan perlawanan Brasil menang 3 - Bolivia 0.  Yeayyy, saya sangat gembira kerana saya adalah penyokong Brazil..

Brasil players for Copa America 2019

Walaupun Neymar Jr. tidak mengambil bahagian dalam perlawanan kali ini disebabkan kecederaan pada buku lali tapi saya tetap menyokong Brazil.. Ini ialah starting daripada Brazil di mana barisan pemain seperti yang disenaraikan di atas.

Penalty kick from Philippe Coutinho
Ini ialah sepakan penalti daripada Philippe Coutinho

Hero Brasil - Philippe Coutinho

Jaringan pertama dan kedua daripada Philipe Choutinho, jaringan kedua juga daripada Philippe Coutinho dan manakala jaringan ketiga daipada Everton.

Jaringan dari Everton
Ini pula  gol daripada Everton..

Keputusan hari ini dan perlawanan pasukan seterusnya seperti berikut :

Copa America Matchday 1 of 3

Setakat ini saya berpuas hati dengan corak permainan pasukan Brazil.. Bagaimana pula dengan anda? Sila tinggalkan komen pasukan manakah pilihan anda? Siapa pemain bolasepak kesukaan anda dalam Copa America 2019 ini?


Thank you for reading!






Regards,



Friday, June 14, 2019

Koleksi Beyblade Saya

KOLEKSI BEYBLADE SAYA | Dalam post ini saya kongsi hobi bermain beyblade sebagai salah satu aktiviti kegemaran saya pada masa lapang.. Selepas belajar saya akan main beyblade.. Ini hobi paling best buat masa ini..

Koleksi Beyblade Saya

Koleksi beyblade Redza

Ini pula koleksi beyblade saya.. Ada antara beyblade original dan ada juga koleksi beyblade fufu.. Anda tau Fufu? Fufu tu istilah barang fake atau tiruan.. hehehehe.. Fufu pun fufu-lah janji saya dapat kumpul dan simpan sebagai koleksi. Itu pun papa saya beli bukan dari duit saya sendiri, hehehe

Beyblade accessories

Ini pula accessory beyblade untuk customize beyblade yang saya ada. Saya simpan dalam bekas khas supaya tidak bersepah.. Kalau bersepah mama saya akan buang dalam tong sampah, hahaha..

Saya pernah menyerai tournament beyblade anjuran taman sebelah.. Saya berjaya dapat tempat ke-4.. Cerita tentang tournament itu saya akan kongsi dalam post akan datang. Itulah pencapaian tertinggi saya setakat ini dalam pertandingan beyblade..

Setakat ini sahaja, terima kasih sudi singgah..


Regards,



Thursday, June 13, 2019

Keputusan Peperiksaan Teruk

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN TERUK | Bermula hari ini, saya berjanji akan berusaha bersungguh-sungguh terutama pada peperiksaan akhir tahun kelak supaya mendapat keputusan cemerlang. Saya akan lebihkan masa belajar dari main dan tidak bersikap sambil-lewa. Saya berazam untuk berubah supaya tidak mengecewakan mama dan papa lagi. Saya belajar untuk masa depan saya.

Saya berjanji akan belajar tanpa disuruh dan saya akan bertanggungjawab melaksanakan tanggungjawab saya.

Keputusan Peperiksaan Teruk

Mama kata tanggungjawab saya sebagai pelajar hanya belajar sahaja. Target saya untuk peperiksaan akan datang sekurang-kurangnya meraih tempat di bawah tiga dan mendapat markah A dan B dan C sahaja. Saya berjanji saya akan berubah.

Nota :

perkataan merah : penambahan
abc : pembetulan


Regards,



Regards,



Monday, June 10, 2019

Cuti Raya Bukan Bermakna Cuti Belajar

CUTI RAYA BUKAN BERMAKNA CUTI BELAJAR | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.. Jangan kata cuti sekolah dan cuti Hari Raya takde kerja sekolah.. Sebelum cuti sekolah pertengahan penggal pertama tempoh hari saya menjalani peperiksaan pertengahan tahun dari 13 Mei 2019 hingga 17 Mei 2019 lalu dan cikgu ada beri kerja sekolah untuk dihabiskan sepanjang cuti persekolahan penggal pertama ini.

Explore with Literature Year 5
Keputusan peperiksaan pun masih belum diumumkan.. Hari akhir persekolahan semua pelajar dikehendaki beratur dan bersalam dengan semua guru. Sebelum cuti hari raya saya sudah siapkan kerja sekolah untuk elak lupa.. Inilah tanggungjawab pelajar, walaupun cuti tapi bukan bermakna cuti dari belajar atau membuat kerja sekolah.

Hampir terlupa bagi mama tandatangan bahagian ini.. 

Buku latihan Sains
Bila mama sudah tandatangan bermakna mama sudah semak buku latihan saya.. Jangan pula tandatangan sendiri tak jujur namanya, hehehe


Regards,



Semangat Copa America Brasil 2019

SEMANGAT COPA AMERICA BRASIL 2019 | Kali ini saya ingin berkongsi tentang sambutan Copa America Brasil 2019. Saya merupakan peminat tegar bola sepak tak kira pasukan dalam negara atau luar negara. Pemain bola sepak kesukaan saya ialah Neymar Jr. Peminat bola sepak tentu tahu Copa America 2019 semakin hampir. Kali ini giliran Conmebol, Brazil pula yang akan menjadi tuan rumah Copa America 2019. Saluran televisyen yang terlibat dalam siaran langsung Copa America Brasil 2019 ialah TV1, TV2 dan saluran HD sport.

Copa America Brasil 2019

Kali ini saya menyokong Brazil, Uruguay dan Argentina. Malang sekali Neymar Jr. tidak dapat beraksi kerana kecederaan buku lali tapi tak mengapa kerana ada pengganti iaitu Willian.


Credit to Google - Neymar Jr.
Bintang bola sepak Uruguay yang saya minat sudah pasti Edinson Cavani dan Luis Suarez.


Credit to Google - Luis Suarez (kiri) & Edinson Cavani (kanan)
Peminat bintang bola sepak Argentina tentu Lionel Messi tetapi saya bukan peminat Messi.
Okay, setakat ini sahaja cerita tentang Copa America Brasil 2019.

Sebelum berakhir, ada sesiapa peminat bola sepak seperti saya? Kalau ada kita geng..
Anda peminat negara / kelab mana?

Tunggu cerita seterusnya dari saya akan datang.. Terima kasih.





Regards,



Sunday, June 9, 2019

Salam Aidilfitri 2019

SALAM AIDILFITRI 2019 | Salam Aidilfitri semua.. Semalam saya balik ke Seremban selepas bercuti di kampung.. Kampung saya di Muar, Johor. Hari Raya pertama selepas sembahyang Hari Raya saya bertolak ke kampung. Tiba di kampung pukul 10.30 pagi.. Tahun ini raya pertama saya ke rumah nenek sebelah papa dahulu. Cuti raya tahun ini tak lama jadi saya hanya menghabiskan masa berhari raya ke rumah saudara-mara di kampung.. Ziarah pakcik dan makcik terdekat sahaja sebelum balik ke Seremban semalam..

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Redza Channelz
Seperti biasa budaya kunjung mengunjung ke rumah sanak-saudara dan pemberian duit raya sudah menjadi tradisi masyarakat kita sempena Hari Raya. Saya juga tak terkecuali menerima duit raya.. Setiap pemberian duit raya saya terima dengan rasa syukur dan terima kasih tak kiralah berapa nilainya.

Duit raya
Di kesempatan ini saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada kawan-kawan saya, saudara-mara dan semua yang mengenali diri saya..

Betulkah raya sebulan sebab puasa sebulan? Perkara ini saya kurang pasti.. Ada sesiapa antara pembaca boleh sahkan?

Akhir kata, terima kasih kerana sudi singgah di blog ini..



Regards,



Saturday, June 8, 2019

Salam Perkenalan dari Blog Redza Channelz

SALAM PERKENALAN DARI BLOG REDZA CHANNELZ | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua yang sedang membaca blog ini.. Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog Redza Channelz.. Blog ini masih baru diwujudkan hasil cadangan dan idea dari mama saya.. Ianya salah satu cara untuk saya memperbaiki karangan saya dan secara tak langsung sebagai journal saya.. Matlamat jangkamasa panjang pula saya ingin membuat pendapatan sampingan (side income) melalui blog, in shaa Allah. Masih jauh perjalanan.

Untuk pengetahuan pembaca, mama merupakan Admin blog ini. Bab edit gambar dan susunan blog (technical part) saya serah kepada mama kerana saya masih belum faham terms blog seperti sidebar, header, SEO, meta tag, widget dan sebagainya. Namun, penceritaan entri blog adalah idea saya dan mama akan olah ayat supaya lebih menarik dan mesra pembaca.

So welcome to my blog!



Saya akan berkongsi segala cerita dan aktiviti kegemaran saya dalam blog ini. Kiranya saya budak baru belajar.. So pakcik-makcik, abang-abang, kakak-kakak sila beri tunjuk ajar..

Okay setakat itu sahaja pengenalan dari saya.. Saya harap pengunjung blog ini sudi berikan sokongan kepada saya supaya terus menulis.. Saya juga berangan-angan untuk menjadi Vlogger tapi masih belum ada skill membuat rakaman video atau editting.. Banyak lagi perkara perlu saya explore.

Thank you for reading..

Regards,



Nota:

Setiap entri dalam blog ini adalah idea dan hasil tulisan saya. Mama selaku Admin Blog akan screen (tapis) / edit gambar, perkataan / ayat yang kurang sesuai supaya saya belajar menggunakan struktur ayat yang betul dalam penulisan. Oleh itu, dalam entri saya kemungkinan ada tulisan warna biru (penambahan) atau strike di mana ianya pembetulan ayat / perkataan dari mama saya. Harap maklum.

Saya sangat hargai sokongan dari pembaca. Terima kasih.